Сьогодні греко-католики та православні християни святкують Різдво Пресвятої Богородиці. Зі святом вірян привітав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній.

Про це пише УНІАН.

"За останні півтора року цінність миру стала дуже актуальною для нашої країни, яка тепер, на превеликий жаль, входить до списку двадцяти найнебезпечніших країн планети. Сьогодні ми просимо Божу Матір про те, щоб на нашій землі припинилося кровопролиття і встановився довгоочікуваний мир", - повідомив митрополит.

Читайте також: Перший філіал польського вишу відкриється у Чернігові

За його словами, дуже символічним є те, що Різдво Пресвятої Богородиці і Міжнародний день миру святкуються в один день, оскільки світ "охоплений багатьма конфліктами і протистояннями".

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"Різдво Пресвятої Богородиці - це день радості, яку людина краще почуває тоді, коли на Батьківщині панує мир. Щоб світ був у наших містах і будинках, він, перш за все, повинен оселитися в наших душах. Разом з тим Господь каже: "Не мир Я приніс, але меч". Ми покликані боротися зі своїми внутрішніми ворогами. Ненавидіти треба гріхи, а не один одного ", - підкреслив митрополит Антоній.

Довідка. Різдво Пресвятої Богородиці, або Мала Пречиста — релігійне свято християнської церкви на честь Богородиці Діви Марії, матері Ісуса Христа, що є одним з дванадесятих свят.

У цей день підкреслюється, що Божа Мати є великою праведницею, помічницею і заступницею людей, покровителькою сільського господарства, яка народженням Христа зробила перший крок до вічного спасіння усіх людей.