Близько 18000 чоловіків, які потрапили під третю хвилю мобілізації, звільнились від служби.

Про це повідомив Начальник головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України Ігор Воронченко, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що 60% військових з третьої хвилі мобілізації повернулися додому.

"Проводиться планова заміна особового складу, який вистояв встановлені терміни - це третя хвиля мобілізації. Всього підлягало звільненню 29971 осіб", - додав Воронченко.

Також він розповів про контрактну службу. У 2015 році більше десяти тисяч військових пішло служити на контракт.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

На контракті в армії були оформлені і деякі мобілізовані і частина цивільного населення.

"З приводу зарахування військовослужбовців з мобілізації чи цивільного населення на контракт. За 2015 рік на контракт прийнято 10092 людини", - сказав Воронченко.

Він зазначив, що з них тільки 479 офіцерів. Також в Міноборони розповіли про втрати серед ВСУ.

"З початку АТО і з початку окупації Криму наші втрати склали 1915 осіб, з них бойових - 1757. Санітарні втрати - 7 053 особи, з них бойових - 5747 осіб", - сказав Воронченко.

Він зазначив, що зниклими безвісти на сьогодні вважається 271 військовослужбовець ЗСУ. Також 76 військовослужбовців перебувають у полоні.

Читайте також: Росія досі не відпустила захоплених біля Криму десантників - Лисенко

Нагадаємо, що в Україні закінчилася шоста хвиля мобілізації.