На Дніпропетровщині працівники управління протидії злочинності у сфері економіки затримали групу осіб, які обкрадали громадян України та Великої Британії шляхом хакерського втручання в банківську систему.

Про це повідомили в прес-службі УПЗСЕ ГУМВС України в Дніпропетровській області.

У п'ятницю, 18 вересня, правоохоронці затримали групу осіб, які у період із січня по липень 2015 року заволоділи грошовими коштами з 60 рахунків "Українського банку" та із 31 рахунку банку Великої Британії на загальну суму більше 8 мільйонів гривень.

Вдалося це зловмисникам шляхом несанкціонованого доступу до внутрішньобанківських операційних мереж, із використанням електронно-обчислювальної техніки та за допомогою пластикових карток клієнтів банку.

Встановлено організатора злочинної групи, який здійснював злом банківських рахунків користувачів банку Великобританії та "Українського банку" із подальшим переводом грошових коштів на рахунки банків України.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Далі двоє задіяних співучасників злочинної групи знімали готівку у банкоматах на території України та розподіляли її між всіма учасниками. Зловмисників затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Кілька сотень додатків в App Store атакували кіберзлочинці

Відпрацьовується причетність групи осіб до скоєння інших злочинів. Санкція статті за вказаним фактом злочину передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.