З Київського університету ім. Т. Шевченка відрахували студентів Володимира Коваля та Івана Кучерявого. У студентській профспілці "Пряма дія" припускають, що відрахування пов'язане з їх проектом по боротьбі з корупцією в університеті, повідомили Тексти.org.

"Володимир Коваль та Іван Кучерявий заснували проект по боротьбі з корупцією в університеті Шевченка – ШЕВАПИЛ. Спочатку вони звернули увагу на порушення університетом законодавства про державні закупівлі, коли одна єдина компанія вигравала торги й поставляла продукти до університетських їдалень протягом шести років. Студенти домоглися припинення договору", - зазначено на сайті.

Читайте також: Біля Університету Шевченка поставили пам'ятник його першому ректору

"Наступним кроком стала боротьба з корупцією в гуртожитку, де зі студентів вимагали додаткову плату за можливість проживання в гуртожитку. Хлопці домоглися відсторонення від посади заступника декана одного з факультетів, що брав участь у вказаних зловживаннях. Після цього був ще ряд маленьких, але важливих перемог. За кілька місяців після інтерв'ю про діяльність у межах проекту ШЕВАПИЛ – у середині вересня – Володимира та Івана відрахували з університету", – йдеться у повідомленній.

Профспілка "Пряма дія" вже проводила акцію проти відрахуванн – наразі безуспішно.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще