Російський мільярдер Андрій Мельниченко придбав найбільшу в світі вітрильну яхту, яка наразі проходить випробування на півночі Німеччини.

По це повідомляє The Daily Mail.

За даними видання, вартість судна під назвою Sailing Yacht A ("Парусна яхта А") сягає 404 млн. доларів. Довжина яхти - 142 м, а це приблизно на третину більше рекордсменів-гігантів Eos і Maltese Falcon. Висота яхти - близько 91 метра.

Повідомляється, що корабель має вісім палуб і розрахований на 20 гостей і 54 людини екіпажу.

Серед іншого, яхта, завдяки гібридній дизель-електричній установці, може розвинути швидкість до 24 миль на годину, а через днище корабля можна милуватися морськими глибинами.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Відомо, що над проектом яхти працювали французькі промислові дизайнери Філіп Старк і Мартін Френсіс.

Андрій Мельниченко - власник найбільшого в Росії виробника вугілля "СУЕК" і хімічної корпорації "ЄвроХім" зі статком 10,8 млрд. доларів.

Читайте також: Не Медведчуком єдиним - нардеп показав яхту Коломойського (фото)

Нагадаємо, що раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков після скандалу з годинником, орендував розкішну яхту за 340 000 євро/тиждень. Яхта Maltese Falcon, про яку йдеться, була помічена біля берегів Сардинії. Дмитру Пєскову потрібно викласти повністю свою зарплату за три роки, щоб дозволити провести на цій яхті всього сім днів.