Російський суд не пустив журналістів на суд по справі проти українки Надії Савченко, яку утримують незаконно в РФ.

У російському місті Донецьк почався суд над українською льотчицею Надією Савченко.

Справу розглядає колегія суддів Донецького міськсуду під головуванням Леоніда Степаненко. Частину колегії прикомандирували з Ростова.

"B суд не пустили пресу, набили вирядженими козаками", - написав користувач Tyrion Lannister на сторіночці в Twitter.

11:00 Інші користувачі також пишуть, що зал переповнений козаками. Після перерви вони всі пішли, а їх місця зайняли інші люди.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомив у себе на сторіночці в соцмережі адвокат Надії Марк Фейгин, жоден потерпілий не був присутній у залі.

На суд приїхала сестра Надії Віра, яка на слухання прийшла в сукні-вишиванці. Незаконно затримана Савченко також була у вишиванці - білій блузі з бордовою вишивкою.

За його словами, Савченко готова до будь-якого вироку, хоча він добиватиметься виправдання для неї.

Читайте також: Захист Савченко вимагатиме нової експертизи

Савченко назвала Росію дияволом. "Росія вже давно веде себе як лицемірний дволикий диявол щодо міжнародної політики. Її дволикість визначається захопленням Криму і вторгненням в Сирію", - так розпочала свою промову Савченко, передає ТСН.

Нагадаємо, Савченко незаконно затримали на території України терористи і насильно вивезли до Росії. У РФ вже льотчицю звинуватили у "вбивстві" та "замаху на вбивство".

14:50 Віру вивели з залу суду. "Сестру Надії Віру видалили із залу судна у зв'язку з початком судового слідства. Віра виступатиме свідком на процесі", - апісал в соцсеті Микола Полозов.

Перед оголошенням вироку до суду запустили операторів. "У зал на оголошення обвинувального висновку запустили відеооператорів. Хочуть картинку з "правильним" текстом показати", - пише Полозов.

16:02 Допитали дружину загиблого російського журналіста Антона Волошина. "З допиту дужини Волошина ясно, що державний канал "Росія" кинув своїх журналістів, не піклуючись про їх безпеку. Сподіваюся покарають", - пише адвокат Марк Фейгин.

16:36 Звинувачення намагається убрати адвокатів, оскільки вважають, що вони порушують її право на захист. Про це заявив захисник Савченко Фейгин: "Звинувачення заявило відвід захисту Савченко. Тепер обговорюємо. Сюр-то який..."

17:08 За годину суд винесе рішення з приводу відведення адвокатів Савченко.

17:20 Савченко хоче, щоб її перевірили на детекторі брехні.

"Я вимагаю, щоб мене допитували з використанням детектора брехні. Я не брешу, мені нема чого приховувати, але чи витримаєте ви це випробування?", - сказала Надія.

"Ще раз заявляю, що мене викрали на території України, і в цьому задіяні органи російського слідства. Я ніколи в житті не стріляла по людях без зброї. Я солдат, а не вбивця. Навідником артилерії я ніколи не була, я служила в авіації, а не в артилерії", - заявила українка.

17:31 "Трійка донецького міськсуду не наважилась задовольнити клопотання звинувачення про відвід захисту", - Полозов.

17:48 Адвкаи Савченко заявив, що засідання у справі їх підзахисної назначені на 29,30 вересня, 1, 6, 7, 8, 12, 14, 15, 19, 21, 22, 26, 28, 29 жовтня.