Захист української льотчиці Надії Савченко заявить клопотання про проведення нової експертизи у зв'язку з оприлюдненим аеророзвідкою "Дніпра-1" відеозаписом. Про це повідомив адвокат льотчиці Марк Фейгін, передає 112.

Відеозйомка довела, що забратися на вишку фізично для звичайної людини неможливо, а місце загибелі журналістів знаходиться на значному видаленні від вишки і не потрапляє у поле зору людини, яка теоретично веде з неї спостереження.

Фейгін пояснив, що у зв'язку з цими доказами необхідно провести слідчий експеримент: встановити вишку (вона зараз повалена) і довести, що вести коригування з неї неможливо.

"Ми з професійної охайності намагаємося зібрати всі докази, що справа сфабрикована, оскільки Савченко опинилася в полоні не в момент обстрілу, а за 2 години до цього", - зазначив він.

Читайте також: Адвокати проведуть FreeSavchenko під час виступу Путіна в ООН

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Фейгін повідомив, що для проведення такої експертизи необхідна спеціальна юридична процедура, оскільки проводити експертизу може тільки Україна.

"Ми в суді заявимо клопотання, пошлемося на відео, щоб суд звернувся до України, щоб вона таку експертизу провела. Тільки як вона проведе, якщо ця територія контролюється сепаратистами?" – сказав він.

Нагадаємо, 15 вересня Донецький міський суд Ростовської області залишив Савченко під вартою ще на півроку. Розгляд справи льотчиці по суті розпочнеться 22 вересня.