Суддя Бердянського міського районного суду пообіцяв винести "позитивне" рішення у цивільній судовій справі на користь зацікавленої особи за 30 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Посадовець судової гілки влади, згідно з інформацією відомства, отримав хабар від фізичної особи за свою "послугу" у два етапи.

Працівники Департаменту протидії злочинності у сфері економіки разом із співробітниками Генеральної прокуратури 15 вересня під час проведення слідчих дій зафіксували, як суддя отримав першу частину неправомірної вигоди у сумі п'ять тисяч гривень. Вже 23 вересня хабарника затримали "на гарячому", коли той отримував наступну частину грошей у сумі 20 тисяч гривень.

Раніше за даним фактом Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Податківця-хабарника затримали на Одещині

Судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Зловмиснику правоохоронці повідомили про підозру. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ впіймала на хабарі чиновника юстиції у Хмельницькій області.