Заарештований за хабарництво народний депутат Ігор Мосійчук заявляє, що не припиняв голодування.

"Хочу упередити новину про моє наче б то припинення оголошеного голодування. Ці чутки ґрунтуються на занепокоєності моїх друзів і близьких щодо можливого погіршення мого стану здоров'я. Проте ці чутки передчасні. Станом на сьогодні голодувати я не припинив. Це буде можливо лише у разі, якщо після мого огляду на цьому будуть наполягати лікарі, і якщо я відчую загрозу ослабнути настільки, що не зможу боротись", – написав Мосійчук у п'ятницю, 25 вересня, на свій сторінці у Facebook.

Ігор Мосійчук оголосив голодування 18 вересня, після рішення суду про його двомісячний арешт. Його колега по фракції Радикальної партії Андрій Лозовий 25 вересня повідомив, що Мосійчук погодився припинити голодування.

У п'ятницю Апеляційний суд Києва на 2 жовтня призначив розгляд скарги на рішення Печерського райсуду столиці про арешт народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема, в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Читайте також: Ляшко побився з прокурорами Мосійчука (відео)

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

18 вересня суд вирішив арештувати Мосійчука на два місяці. Він у відповідь оголосив голодування.