Розбіжність у назві вулиці в списку виборців та паспорті громадянина, спричинена перейменуванням, не може бути перешкодою для реалізації права голосу, роз'яснили в ЦВК.

Така відповідь надійшла на звернення Українського інституту національної пам'яті, повідомляє Історична правда.

"Звертаємо увагу, що розбіжності у виборчій адресі виборця у списку виборців та паспорті громадянина України щодо найменування вулиці (проспекту, бульвару, площі, провулка, кварталу, кутка тощо) чи номера будинку в разі, якщо вони стосуються тієї самої вулиці чи того самого будинку та пов'язані з перейменуванням вулиці, зміною нумерації існуючого будинку, не можуть бути перешкодою для реалізації виборцем свого права голосу на відповідних виборах" – повідомила ступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Вона також зазначила, що про це повідомлять дільничні виборчі комісії, що здійснюватимуть підготовку та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 року.

Читайте також: Депутати Артемівська повернули місту історичну назву Бахмут

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, відповідно до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки" до 21 листопада має бути перейменовані низка населених пунктів та вулиць. Закон не вимагає від громадян змінювати документи після зміни назви населеного пункту або вулиці.