Дитячий садок у прифронтовому селищі Трьохізбенка Луганської області півроку базувався у приміщенні місцевої аптеки.

Про це розповідає ГромадськеТБ.

"У самій будівлі дитсадку протягом дев`яти місяців базувалися військові. Зараз вони пішли. А сімнадцять вихованців дитячого садку залишилися і готуються знову переїхати у колишню будівлю", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Одеські молодята на весіллі зібрали іграшки для дитячих садків

Майже рік селище було однією із найбільш гарячих точок на лінії фронту. Порожнє приміщення аптеки для дітей виділила обласна військово-цивільна адміністрація.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У квітні, коли обстрілів стало менше, садочок відновив роботу і став приймати дітей на три години на день у безпечніший час – з восьмої ранку до півдня.

У цій одноповерховій будівлі не було сховища, але, на щастя, за ці півроку воно і не знадобилося. Селище обстрілювали майже щодня, але жоден снаряд не розірвався у цьому районі.

"Було в нас і сімнадцять, і двадцять діточок. Але зараз з'явилися група для малюків від двох до чотирьох років, друга група – від чотирьох до шести років", – розповіла Віра Сотникова.

В разі раптового військового нападу, персонал та вихованці зможуть сховатись у бліндажі, який викопали у дворі коло будівлі дитсадку бійці ЗСУ.