Дружина президента України Марина Порошенко зустрілась з українською діаспорою в США.

Як повідомляє прес-служба глави держави, перша леді країни відвідала Український музей у Нью-Йорку, де зустрілася з родинами, які всиновили дітей з України.

На зустрічі були присутні 20 дітей із 12 родин, які приїхали з різних куточків США.

"Поняття свободи є основою Сполучених Штатів Америки. Україна сьогодні відчайдушно виборює свою свободу. Приємно усвідомлювати, що у ваших родинах таким неймовірно благородним чином поєдналося прагнення свободи двох народів із двох континентів", - сказала вона.

Марина Порошенко обговорила з громадянами США правила всиновлення, а також порушила питання ратифікації Україною Гаазької конвенції про захист дітей та співпраці у питаннях міжнародного всиновлення.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На думкку дружини президента, саме цей міжнародний правовий акт пропагує етичність та прозорість процесів у цьому напрямку.

"Український музей є осередком знань про велику країну героїв у центрі Європи", - сказала вона.

Читайте також: На честь 50-річчя президента Марина Порошенко запустила флешмоб

Нагадаємо, що під час 70-ої Генеральної асамблеї ООН Петро Порошенко виступить два рази.