Виставка про Другу світову війну відкрилася у самому серці Києва.

Про це передає Український інститут національної пам'яті.

За словами директора інституту Володимира В'ятровича, експозиція вперше представляє український вимір Другої світової війни.

"Cтрашні втрати, які українці зазнали в тій війні, відбулися тому, що ми тоді не мали своєї держави. Українці воювали практично у всіх арміях, які перебували на наших землях під час Другої світової війни. Говоримо про цю війну, тому що в цьому році 70-річчя її завершення. А ще тому що Україна зараз знаходиться в іншій війні, яка палає на Сході. У цьому бою, який веде Україна проти Росії, активно використовуються міфи, стереотипи і різноманітна брехня, пов'язані з Другою світовою війною. Відсутність в українців знань про те, якою насправді була та війна, дає російській пропаганді можливості для маніпуляцій", - сказав В'ятрович.

Читайте також: У Сумах відкрилася виставка гарячого батику "Руки Бога" (фото)

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У столиці виставка триватиме до шостого жовтня. Далі буде експонуватися в Одесі, Черкасах і в населених пунктах Донецької області.