Кіровоградці 25 жовтня обиратимуть не лише місцеву владу, а й нову назву свого міста. Рішення про проведення референдуму ухвалили на сесії міської ради, повідомляє ТСН.

Згідно із законом про декомунізацію, до 21 листопада містяни мають визначитися із новою, не пов'язаною із більшовиком Кіровим назвою для міста. Однак до єдиної думки щодо майбутньої назви у місті так і не дійшли.

Крапку у дискусії має поставити загальноміське опитування. Кіровоградцям пропонують обрати із сімох назв: Благомир, Ексампей, Єлисаветград, Златопіль, Інгульськ, Козацький, Кропивницький.

Читайте також: Дніпродзержинськ перейменують у Кам'янське

"Після того, коли ми опитаємо і буде декілька назв таких, котрі займуть перші місця, тоді вже будемо визначатись на сесії і направляти до Верховної Ради пропозиції щодо перейменування. Але я був і залишаюся на позиції того, що назву місту дадуть мешканці міста, які в ньому проживають", – заявив секретар міськради Іван Марковський.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, у вересні міська рада Артемівська проголосувала за повернення місту історичної назви Бахмут. Також депутати схвалили перейменування 81 вулиці.