В Україні вперше відбудеться конкурс наукових фотографій. Про це повідомляє "Вікімедія Україна".

Конкурс, який проходитиме з 1 до 31 жовтня, має на меті зібрати зображення на наукову тематику для ілюстрування відповідних статей у Вікіпедії.

"Найбільш ілюстрованими статтями у Вікіпедії є ті, що стосуються публічних осіб та відомих туристичних пам'яток. Натомість у статтях на наукові теми — від будови серця до робочої обстановки в лабораторії — катастрофічно бракує фотографій та схем. Конкурс спрямований на науковців, які мають записи, отримані на лабораторному обладнанні: світлини, знімки з мікроскопів тощо — а також власні схеми, якими вони могли б поділитися", — повідомили організатори конкурсу.

Читайте також: На конкурсі в Криму перемогла картина з нацистськими прапорами

Європейський конкурс наукових фотографій започаткували у 2011 році в Естонії. Українська частина конкурсу триватиме впродовж жовтня, переможці національного етапу потраплять до міжнародного змагання.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Участь у конкурсі може взяти будь-хто, за умови, що він/вона є автором або співавтором зображення та це зображення раніше ніде не публікувалося.

Переможці конкурсу отримають призи. У листопаді найкращі роботи будуть представлені на виставці, присвяченій Всесвітньому дню науки, 10 листопада.