В анексованому Криму пройшов конкурс робіт талановитих художників "Кримська весна".

Як повідомляють Новости Крыма, на ньому перемогу отримав Олексій Гарін з Нижнього Новгорода з роботою "Март.Салют.Севастополь".

Користувачі соціальних мереж обурились прапорами, які намалював чоловік.

Він зобразив людей на Графській пристані в Севастополі у момент святкового феєрверку під час святкування приєднання Криму до Росії.

На картині видно, що люди тримають в руках біло-червоно-сині прапори. Така послідовність кольорів не співпадає з традиційним національним прапором Росії.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Експерти-історики з'ясували, що така послідовність кольорів прапора відповідає символіці нацистської незаконної держави Богемії і Моравії. Її утворили під час Другої світової війни.

Третій рейх заснував її на окупованих територіях Богемії, Моравії і Сілезії, де жили етнічні чехи. Цю територію нацисти окупували після Мюнхенської угоди 1938 року.

Читайте також: Плавки і ласти "Ватників Апокаліпсису" від російського художника (фото)

Нагадаємо, що Росія анексували Крим навесні 2015 року. Лідери світових держав не підтримали незаконне заволодіння територією України.

Рада Європи продовжила санкції проти Росії до березня 2016 року.