30 вересня, ввечері, до Команди порятунку тварин надійшло повідомлення, що на столичному Майдані з'явився лелека. Він не полетів на південь, а залишився в місті.

Про це ідеться на сторінці організації Kyiv Animal Rescue Group у Facebook.

"Вперше сигнал про цього лелеку отримали три дні тому, коли він залетів на територію бізнес-центру на Московському проспекті. Проте того разу патруль під'їхав на місце раніше рятувальників, і не маючи досвіду лову птахів, злякав його", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Українці у жовтні матимуть додатковий вихідний

Прибувши на місце, зазначене у другому виклику, рятувальники дійсно виявили на майданчику, обвішаного гаслами і під прапором "Правого сектора" лелеку і групу "агресивно налаштованих представників радикальних партій".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За словами рятувальників, "вони були впевнені в тому, що лелека прилетів до них спеціально, щоб підтримувати їх боротьбу".

"Птах цей - їхній символ, вони його віддавати не збираються. Вони його відмінно годують (копченими сосисками і ковбасою). Тем часом на вулиці похолодало, було помітно, що лелека відчуває себе не дуже добре", - розповіли твариноохоронці.

Патрульна поліція також не відразу стала на бік рятувальників, "тому що у вас немає документів, що підтверджують, що ви рятувальники тварин і не відвезете лелеку казна-куди".

Лелеку віддали під розписку, знайшовши спільноту Kyiv Animal Rescue Group у соціальних мережах. Птах відправився до притулку "Садиба Нюшаніково" до фахівців з реабілітації лелек.

По дорозі йому стало зле і його знудило великим кількість сосисок, якими його підгодовували. По прибуттю в притулок стало трохи краще, він поїв нормального корму і відігрівся.

"Ще одну ніч при температурі повітря +7 та годуванні сосисками на Майдані він навряд чи пережив би", - зазначають рятувальники.

Вони вважають, що то - саме той ручний птах, якого орнітологи випустили на акліматизацію в селі недалеко від Києва цієї весни. Він прожив там все літо, а з початком холодів полетіти не зміг: не вистачило сил. Замість півдня лелека прилетів до Києва.