За час проведення антитерористичної операції на Донбасі Міністерство оборони відправило на лікування за кордон 122 українських військовослужбовців. Частина з них вже повернулись в Україну.

Про це сьогодні повідомив заступник міністра оборони Юрій Гусєв під час брифінгу в Києві, передає "РБК-Україна".

"Сьогодні вже проліковані і повернулися на батьківщину 89 наших військовослужбовців. Загалом, на лікування за кордон було направлено 122 військовослужбовців", - розповів він.

Заступник керівника оборонного відомства зазначив, що лікувати українських бійців допомагають понад 15 країн світу. Серед них Німеччина, США, Велика Британія, Латвія, Ізраїль, Литва, Естонія, Італія, Австрія, Франція, Болгарія, Румунія, Греція, Польща, Словаччина та Угорщина.

Читайте також: В одеській поліклініці у дитини відмовилися брати аналіз крові без "внеску"

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження
Показати ще

Також Гусєв нагадав, що нещодавно був створений військово-цивільний штаб медичної допомоги. Відповідне рішення прийняла Рада національної безпеки та оборони. До штабу увійшли всі центральні органи виконавчої влади, що беруть участь в АТО.

Гусєв наголосив, що на даний момент штаб працює в цілодобовому режимі. Він збирає інформації про втрати в зоні АТО, а також координує роботи всіх органів влади. Це, в подальшому, дозволить більш оперативніше реагувати на ситуацію на Донбасі.

Нагадаємо, раніше на лікуванні в медичних установах Міноборони перебувало понад 160 українських військових.