П'ятирічна вихованка дитячого садка в російському місті Новосибірську принесла з собою в групу з дому наркотики "спайс".

Про це повідомив директор департаменту громадського здоров'я та комунікацій МОЗ Росії Олег Сагалаєв.

Як з'ясувалося, діти почали грати в "кухню" і вирішили приготувати суп, в який одна з маленьких дівчаток поклала наркотичний порошок.

У підсумку трьох п'ятирічних дівчаток забрала "швидка". У дітей діагностували отруєння.

Читайте також: На Харківщині жінки розробили схему продажу наркотиків "зекам"

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"За дорученням міністра охорони здоров'я Росії Вероніки Скворцової провідними російськими фахівцями в галузі токсикології та аналітичної хімії проаналізували речовинq, якою отруїлися діти в Новосибірську. Ним виявився досить поширений спайс групи карбоксамід", - зазначив Сагалаєв.

За даним фактом проводять розслідування. Фахівці провели огляд дитячого саду і вилучили деякі предмети. Найближчим часом вирішать питання про відкривання кримінального провадження за фактом отруєння дітей.