Уряд Чехії оплатив відпочинок на осінніх канікулах для дітей із Донбасу, повідомив посол Чехії в Україні Іван Почух. За його словами, Прага оплатить відпочинок у різних регіонах України майже 500 школярам, які живуть поблизу зони воєнних дій або ж є членами родин переселенців.

"Нині ми вирішили надати фінансову підтримку дитячим таборам у Ворохті, Одесі і на Київщині, які приймуть на осінні канікули школярів з Донбасу. Там дітям буде надана психологічна допомога, вони зможуть відновити здоров'я. Для більшості дітей це будуть перші у житті мандрівки за межі Донеччини і Луганщини", – розповів Радіо Свобода Почух.

Від України участь у програмі оздоровлення дітей з Донбасу і родин переселенців беруть міжнародне об'єднання "Пласт", всеукраїнська організація "Ініціатива Е+" і благодійний фонд "Восток-SOS".

Читайте також: Угоду про асоціацію Україна-ЄС ратифікувала Чехія

Навесні цього року МЗС Чехії організувало літній відпочинок у чеських таборах для більш як 200 дітей із родин переселенців. Від літа минулого року Чехія приймає на лікування і реабілітацію поранених українських військовослужбовців. Крім того, чеський уряд придбав для українських лікарень і військових госпіталів сучасне обладнання і медикаменти.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами Почуха, упродовж 2014-2015 років чеський уряд виділив на підтримку України понад чотири мільйони євро.