У Львові вперше протестували інноваційне армійське харчування.

Як повідомляє Укроп, їжу для солдатів повністю реформували за останній рік за стандартами НАТО.

На презентації обіду в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в Львові курсанти та офіцери, а також військовослужбовці ще двох військових частин: берегової бази ВМС України та флагмана українського військового флоту фрегата "Гетьман Сагайдачний" скоштували три страви.

Разом з військовими нову їжу спробували глава Міноборони генерал-полковник Степан Полторак і мер Львова Андрій Садовий

Військове меню з 16 вересня складається з м'яса, бананів, йогуртів, спаржі і локшини.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Видання повідомляє, що зараз всі бійці Збройних Сил України харчуються відповідно до продуктових норм, прописаних в постанові Кабміну України № 426 ще від 2002 року, яка не реформувалась десятиліттями.

За новою програмою каталог продуктів складається з 248 позицій продуктів, до нього включили два показники - вартість за добу, і калорійність.

Начальник продовольчої служби зобов'язаний вибрати певну кількість калорій, і до того ж, він повинен зробити замовлення на певну суму з розрахунку на одну людину.

Читайте також: На Прикарпатті ввели нагороду для учасників АТО

Нагадаємо, що харчування за стандартами НАТО введуть на передовій до січня 2016 року.