Організатори акції хочуть нагадати людям про те, що фотографія - це мистецтво.

На Закарпатті активісти почали боротися з селфі. За їхніми словами, через популярність "себяшок" люди все більше забувають про те, що фотографія - це мистецтво. Про це повідомляє телеканал новин "24".

Співробітники Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка вирішили провести цікаву акцію, присвячену Всеукраїнському дню бібліотек. Вони організували спеціальну фотозону "Антіселфі", де кожен бажаючий може зробити фото і викласти його в соцмережі з хештегом #антіселфі.

Читайте також: Російських школярів вчитимуть селфі-палками

В якості антуражу у фотозоні використовуються газети і книги. Бібліотекарі кажуть, що у відвідувачів навіть є найпопулярніші атрибути для фото - 10-кілограмовий Атлас Антарктики довжиною в метр і шириною в півметра, а також маленька книжечка - півтора на два сантиметри.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Зараз вся молодь просто схиблена на селфі. Ми хочемо повернути увагу до класичної фотографії - коли при певній постановці з красивими декораціями знімає фотограф, і зробити її популярніше, ніж "селфі". І повернути інтерес до класичної книги, а не електронної. Звичайно, ми підтримуємо і Інтернет-читачів - у нас працює електронна бібліотека. Але в останні роки, не будемо приховувати, інтерес до паперової книги впав - і це треба виправляти! " - говорить головний бібліотекар відділу обслуговування Закарпатської обласної бібліотеки Євгенія Напуда.