Суддя Валерій Чорнобук Дніпропетровського апеляційного суду сприяв розвитку "російської моделі" судочинства під час анексії Криму.

Про це розповіли журналісти програми "Люстратор 7.62". Вони спробували поспілкуватися з "перебіжчиком", але він спочатку погодився, а під час зустрічі швидко "пропав" зі свого кабінету, також його не було на наступний день на роботі.

В ефірі програми показали ролик за участю Чорнобука, який будучи на посаді голови Апеляційного суду АР Крим після анексії Росією півострова заявляє про "необхідність терміново вивчити російський досвід судочинства".

"Зараз ми посилено вивчаємо російське законодавство, щоб швидко адаптуватися", - говорить він.

Екс-суддя апеляційного суду в Києві Юрій Василенко заявив, що Чорнобук - зрадник.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Суддя присягає на вірність народу України. Не Верховній раді і не уряду. Якщо він працював в анексованому Криму, то він зрадив присягу і народу", - сказав він.

Глава комітету парламенту з питань внутрішніх переселенців Георгій Логвинський розповів, що таких "перебіжчиків" в Україні багато.

Вони раніше підтримували Росію в Криму чи сепаратистів на Донбасі, а тепер займають посади в державних органах влади.

"Таких випадків багато, такі чиновники давно зрадили Україну, бо з ними працювали спецслужби", - сказав він.

Екс-глава української розвідки Микола Маломуж сказав, що чиновники, які перейшли на сторону Росії і стали не потрібні новому режиму окупантів, за радянською традицією отримали штамп "схильний до зради".

Читайте також: "Азов" розмалював намети екс-регіоналів написами "зрадники батьківщини" (фото)

Нагадаємо, що начальник міліції Чернігова Антон Шевцов отримав російське громадянство під час анексії Криму.