Сьогодні в у всьому світі відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Зокрема у Львові відбулася акція під гаслом "Європа - без торгівлі людьми".

Про це повідомляє УНН.

Під час акції, яка пройшла в центрі міста, активісти роздавали листівки з пропагандою боротьби з торгівлею людьми.

"Ми хочемо привернути увагу влади і простих людей до проблеми торгівлі людьми. Ми, львівська організація, б'ємо на сполох, тому що наша область - це прикордонний регіон. У нас ця проблема дуже поширена", - розповіла організатор заходу Олена Кальбус.

Під час акції бажаючі могли написати свої заклики до людства по боротьбі з торгівлею людьми.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Також вчора в столиці на Хрещатику пройшла акція #WalkForFreedom. Близько сотні активістів з чорними парасольками пройшли по центру Києва. Таким чином вони хотіли нагадати, що кожні 30 секунд одна людина в світі стає жертвою торгівлі людьми. Щорічно на цьому заробляють 150,2 млрд. доларів. На сьогоднішній день в рабстві перебуває 27 млн. ​​чоловіків, жінок і дітей.

Читайте також: "Живе Білорусь!" та "Слава Україні!" - акція протесту у Мінську (фото, відео)

"Суть не в тому, щоб пройтися по місту і роздати всі листівки, а в тому, щоб зробити публічну заяву, яка стане початком ефективних змін", - зазначають організатори.

За даними Міжнародної організації з міграції, більш ніж 120 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми за роки незалежності.