На Житомирському полігоні відбулося навчання з тактичної медицини за участі фахівців зі Швеції. Українські військові навчалися рятувати поранених під час навчальних вибухів та пострілів.

Про це повідомляє місцеве видання "Житомир.info".

Не тільки на передовій, а загалом, у зоні проведення АТО існує гостра необхідність у медичному персоналі. Часто медики просто не встигають надати допомогу пораненому бійцю. Курси з тактичної медицини у такій ситуації стали вкрай необхідними.

Навчання з медичної підготовки на житомирському полігоні проводились протягом двох тижнів. Фахівці зі шведської армії вчили певну кількість військових надавати медичну допомогу своїм пораненим побратимам.

Читайте також: На Черкащині випустили прикордонників за програмою "Нове обличчя кордону" (фото)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Військові поступово відмовляються від стандартів, які були до проведення АТО. Вони постійно вдосконалюються та переймають досвід іноземних країн.

Після завершення курсу, військові отримали певні базові навички із тактичної медицини. В подальшому вони повернуться до своїх частин, де й будуть передавати ці знання іншим мобілізованим.