У Миколаєві суд обрав запобіжний захід для трьох жителів міста. Вони вивішували в публічних місцях прапор так званої "Новоросії" та український стяг з намальованою на ньому свастикою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Суд за клопотанням управління Служби безпеки України, узгодженим прокуратурою Миколаївської області, обрав заходи трьом місцевим жителям. Їх затримали співробітники спецслужби за підозрою у сприянні терористичній організації, нарузі над державними символами та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами.

Двох затриманих триматимуть під вартою. Третій перебуватиме під домашнім арештом і не матиме право залишати житло цілодобово, але зможе вийти під заставу у 250 тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що миколаївці виготовляли та розміщували прапори, щоб підірвати авторитет України та для пропаганди тероризму.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Читайте також: У схованці зі зброєю знайшли наркотики та прапор "ДНР" (фото)

Їх затримали 14 жовтня після вчинення злочину. Під час обшуку житла у зловмисників вилучили дві бойові гранати Ф1 і РГД-5.

Наразі продовжується розслідування у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, влітку в Миколаєві невідомі замінували телевізійну вишку. Після цього злочинці встановили на ній прапор так званої "Новоросії".