Дніпропетровськ необхідно перейменувати, що відповідає закону про декомунізацію.

Як повідомляє Радіо Свобода, про причини цього розповів керівник відділу аналізу регіональних особливостей Українського інституту національної пам'яті Богдан Короленко.

В інституті провели дослідження та довели, що місто назвали так на честь комуністичного партійця Григорія Петровського. Аналітики довели, що він організовував Голодомор на території України в 1932-1933 роках.

Короленко нагадав, що назву міста необхідно змінити до 21 листопада, як встановлено законом.

В Інституті спростували головну тезу противників перейменування, які пояснюють назву міста так : "Дніпро – від річки, а петрос – від грецької "камінь".

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Історики доводять, що постанову про назву "Дніпропетровськ" прийняли на зібранні членів Компартії, на якому Петровський ще подякував за таку честь, проте у 2010 році його визнали організатором Голодомору.

У законі про декомунізацію територіальній громаді дали право самостійно обирати назву населеного пункту.

Проте опитування місцевих мешканців ще "Дніпропетровська" показало, що лише п'ять відсотків готові змінити назву на "Дніпро".

Читайте також: Депутати Артемівська повернули місту історичну назву Бахмут

Нагадаємо, у процесі реалізації закону більше 900 населених пунктів та вулиць перейменують в Україні.