В Україні з'явилася онлайн-гра, присвячена місцевим виборам 2015 року. Іграшка в жартівливій формі зображує незграбності виборчої кампанії і заплутаність законодавства.

Про це повідомляє творець гри - громадська організація "Інтерньюз-Україна".

"Гра зроблена в простому форматі" стрілялки "на платформі Adobe Flash. Гравцеві пропонується роль кандидата в депутати місцевих рад. Кожен рівень зображує або норму із закону, або особливу рису нинішньої передвиборної гонки. Гравець в залежності від рівня має право або набрати жінок в свій передвиборний список, або злити компромат на однопартійця, або встигнути викупити рекламні площі у конкурентів", - йдеться в описі гри.

Варто відзначити, що незважаючи на певний сарказм гри, організатори задумували її як мотиваційний інструмент.

Читайте також: Герої "Гри престолів" взяли участь в українській передвиборній гонці (фото)

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Основна ідея - не замовчувати недоладності закону і самої кампанії. Навпаки, необхідно зробити їх видимими. І показати, що вони жодним чином не заважають виборцям робити свій усвідомлений вибір", - заявив програмний директор "Інтерньюз-Україна" Андрій Кулаков.

"Нехай правила виборчої гри заплутані і химерні. Нехай підрахунок складний. Нехай правила політики іноді цинічні і нещирі. Але нам треба грати в цю гру. І нам у цій грі відведена головна роль. Роль виборця", - йдеться в кінці гри.