Сьогодні на засіданні Вища рада юстиції відкрив дисциплінарну справу щодо судді Солом'янського районного суду міста Києва Калініченко Олени Борисівни за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Читайте також: ВРЮ відмовилась звільняти суддю, який переслідував майданівців

Про це заявили в прес-службі ВРЮ.

Як оголосив під час засідання ВРЮ 22 жовтня доповідач з цього питання, підставою до прийняття ТСК висновку про порушення присяги судді служили постановлені суддею ухвали про застосування до учасників масових акцій протестів запобіжних заходів у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України схвалив концепцію судової реформи, за якою суддів набиратимуть на конкурсній основі за принципом поліції. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу.

Популярні новини зараз
Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще