Ще двоє колишніх бойовиків добровільно здалися співробітникам Служби безпеки України та залишили лави терористичних організацій. Тепер вони зможуть приєднатись до своїх родин у Донецькій області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Колишні бойовики скористались програмою "На тебе чекають вдома", яку запровадила спецслужба. Вони звернулися із заявами до правоохоронців та зізналися у скоєних злочинах. Терористи погодилися співпрацювати зі слідством.

У майбутньому це може стати підставою для звільнення їх від кримінальної відповідальності. Вони зможуть повернутися до мирного життя.

Читайте також: Колишній бойовик закликав своїх скласти зброю (відео)

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Співробітники СБУ розповіли, що один з бойовиків брав активну участь у сепаратистському русі в Слов'янську. В "ДНР" він вступив добровільно та ніс службу на блокпостах зі зброєю. Також чоловік збирав для терористів розвідувальну інформацію. Проте, потім розчарувався у сепаратистських ідеях та полишив "армію" фейкової республіки.

Інший бойовик влітку 2014 року приєднався до "ДНР". Він ніс службу на блокпостах, перевіряв документи та охороняв об'єкти.

В СБУ зазначають, що чоловіки закликали інших терористів скласти зброю та скористатися цією програмою, щоб повернутися на підконтрольну Україні територію.