Відомий блогер з Донецька pauluskp побував на циганської весіллі в Закарпатській області та поділився своїми враженнями з читачами.

За його розповідями, він тісно познайомився з місцевою циганської громадою і зазначив, що закарпатські цигани - велика окрема тема.

Блогер зазначив, що вони відрізняються від донецьких циган - на Закарпатті їх більше, плюс в них розвинене протистояння соціальних верств: бідні цигани проти багатих, доходить навіть до "циганського Майдану".

Також, на думку донеччанина, положення закарпатської громади циган схоже зі статусом чорношкірих у США - вони часто стикаються з побутовою дискримінацією і намагаються боротися за свої права.

Читайте також: Зомбі у весільних вбраннях бродили вулицями Одеси (фото)

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Крім того, місцеві цигани не гребують всякого роду чорною роботою, намагаючись чесно заробити гроші. Також є й освічені цигани, які прагнуть отримати юридичну освіту, щоб приносити користь громаді.

Примітно, що навіть цигани без освіти добре знають законодавство і здатні захистити себе перед державою.

У громаді дуже розвинене почуття приналежності до громадянського суспільства, зауважує блогер.

Але особливим колоритом відрізняється циганське весілля, фото якого pauluskp розмістив у своєму блозі.