Весь персональний склад Національної гвардії України забезпечено на 100% зимовим обмундируванням, повідомив заступник начальника управління з тилу Нацгвардії Артем Шевчук.

"Наразі весь особовий склад на 100% забезпечений польовою формою одягу для успішного виконання завдань у зоні АТО", – заявив він на прес-конференції в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Шевчук продемонстрував комплект зимового обмундирування, яким забезпечений кожен військовослужбовець. За його словами, вартість комплекту військового обмундирування становить від 10 до 18 тисяч грн, і в цьому році на закупівлю речового майна для Національної гвардії передбачено 387 млн. грн.

Він також зазначив, що військова форма нацгвардійців – оливкового кольору. Водночас, за словами Шевчука, в Нацгвардії не відмовляються і від обмундирування, яке доставляють волонтери. Переважно, це зразки форми армій інших держав. "Але наша форма не гірша", – наголосив він.

У свою чергу, прес-секретар Національної гвардії Світлана Павловська наголосила, що у військовослужбовців Нацгвардії форма єдиного зразка.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читайте також: П'ятьох офіцерів затримали при продажу одягу для бійців АТО

"Форма єдина як для генералітету, так і для звичайного військовослужбовця строкової служби", – зазначила вона.

За її словами, в рамках осінньої мобілізації в Нацгвардію будуть призвані близько п'яти тисяч військовослужбовців строкової служби, і всі вони будуть забезпечені військовою формою.