У 2015 році в Києві зафіксовано найвищі показники захворюваності на гапатит А за останні вісім років. Про це повідомив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан, передає прес-служба Держсанепідслужби у Києві.

За дев`ять місяців 2015 року міський показник захворюваності на вірусний гепатит А у 2,3 рази перевищив показник по Україні. Останнє перевищення показників захворюваності спостерігалося лише у 2006 році.

"Періодичні підйоми захворюваності властиві для епідемічного процесу при вірусному гепатиті А. Тому підйом, який спостерігаємо на даному етапі, закономірний", - зазначив Рубан.

За його словами, за 10 місяців поточного року в Києві спостерігається зростання захворюваності на вірусний гепатит А на 36,6%. З початку року зареєстровано 367 випадків захворювань, тоді як за аналогічний період минулого року було 263 випадків.

Читайте також: МОЗ навмисно роздуло псевдосенсацію про поліомієліт на Закарпатті - Москаль

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Захворюваність вірусним гепатитом А зросла серед дітей різних вікових груп: 1-4 роки - з 5 до 10 випадків, 5-9 років - з 15 до 27 випадків та 10-14 років - з 13 до 23 випадків.

Нагадаємо, що за минулий місяць у Дніпровському районі Києва зареєстровано два групові захворювання на вірусний гепатит А. У дітей старшої групи дошкільного навчального закладу №672 та серед учнів середньої загальноосвітньої школи №11.