Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль має обґрунтовані підозри, що Міністерство охорони здоров'я цілеспрямовано роздуло псевдосенсацію про небезпечний вірус у регіоні.

Про це він повідомив на своєму сайті.

Він наголосив, що жодного випадку захворювання на поліомієліт на Закарпатті не виявлено, а повідомлення міністерства виявилось неправдивим.

"Отриману з-за кордону крупну партію вакцини від поліомієліту фахівці МОЗ зберігали з порушенням температурного режиму, допустили її розмороження, після чого повторно заморозили, хоча це не передбачено інструкцією", — повідомив Москаль.

Згодом, за словами очільника області, заморожену вакцину вирішили швидко використати. Він вважає, що саме для цього й організували інформаційну атаку про "спалах поліомієліту на Закарпатті".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Москаль розповів, як довго ще планує працювати на Закарпатті

"Щоб провести свій сумнівний експеримент, заступники голови МОЗ телефонували в Ужгород і вимагали від головних лікарів підтвердження діагнозу "поліомієлітт", погрожуючи їм звільненням", - наголосив Москаль.

Голова Закарпатської ОДА сказав, що вже звернувся до генпрокурора з проханням дати правову оцінку керівництву МОЗ, яке "попсувало імідж України у Європі" через псевдосенсацію з поліомієлітом.