Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомляє про понад тисячу зниклих безвісти осіб в результаті конфлікту на сході України. Про це пише УНН.

"У той час, як понад тисяча осіб зникли безвісти в результаті конфлікту на сході України, Міжнародний комітет Червоного Хреста допомагає людям розшукувати їх зниклих родичів, а органам влади — ідентифікувати залишки", — повідомили в організації.

Зазначається, що комітет також проводить підготовку та надає технічну підтримку судово-медичним установам та неурядовим організаціям, які беруть участь у розшуку, збиранні та ідентифікації останків по обидві сторони від лінії зіткнення.

Читайте також: 14 вантажівок "Червоного Хреста" з гумдопомогою прибули на Донбас

У Міжнародному комітеті наголосили, що сім'ї людей, зниклих безвісти в результаті конфлікту, не мають залишатися без допомоги у пошуках своїх близьких.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Потрібна більш злагоджена робота в цьому напрямку. Що стосується МКЧХ, ми готові надати свою підтримку та досвід, щоб допомогти з'ясувати долю зниклих безвісти осіб", — сказала голова офісу МКЧХ в Донецьку Дена Фішер.

Нагадаємо, раніше народний депутат України Ірина Геращенко повідомляла, що Міжнародний комітет Червоного Хреста днями вперше взяв участь у спецоперації зі звільнення заручників на Донбасі.