Вчора, 13 листопада в Запоріжжі у Свято-Покровському архієрейському соборі провели канонізацію останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського.

Про це повідомляє прес-служба Української православної церкви Московського патріархату.

"За Божественної літургії була здійснена остання заупокійна літія за праведним, після чого митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло зачитав рішення Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2014 року про причислення до лику святих Запорізької єпархії отамана Петра Калнишевського", - йдеться в описі події.

Канонізацію очолив Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій. Він відзначив заслуги новопрославленого святого перед Богом, Церквою і Батьківщиною і закликав усіх наслідувати приклад християнської любові останнього кошового отамана Запорізької Січі.

Читайте також: Порошенко зібрався на аудієнцію до Папи Римського

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, вперше отамана канонізували в 2008 році помісним собором Української православної церкви Київського патріархату у зв'язку з 1020-річчям Хрещення Русі.