Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання про звільнення з посади судді Оболонського райсуду Києва Юлії Швачач, яка під час подій на Майдані арештувала 72-річного активіста Миколу Пасічника.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар ВРЮ Оксана Лисенко.

Пасічника затримали 22 січня 2014 року із салом у торбі.

Вона нагадала, що тоді у чоловіка вилучили сало, хліб, рибу і туалетний папір і звинуватили його у тому, що він побив правоохоронців "особливими предметами, які заздалегідь готував і які в нього було вилучено".

"Під час обговорення член ВРЮ В. Комков наголосив, що суддя в своїй ухвалі ніде не вказувала про наявність обгрунтованої підозри, а лише обгрунтовувала застосування суворого запобіжного заходу - арешту літнього побитого чоловіка на 30 діб", - зазначила Лисенко.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Читайте також: Верховна Рада звільнила більше 200 суддів

Вона додала, що у вівторок ВРЮ запланувала розглянути 11 дисциплінарних справ, відкритих за висновками Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Нагадаємо, в ГПУ заявили, що судді відверто саботують розслідування справ по Євромайдану. Через саботаж суддів та слідчих МВС, прокуратурі вдалося зібрати докази провини лише п'ятьох "беркутівців", при тому, що перевіряли понад тисячу осіб.