Українські військовослужбовці, які отримали важкі поранення, прибули на лікування у Німеччину. Бійців доправили в країну спеціальним літаком Бундесверу.

Про це повідомляє німецьке видання DW.

Німецькі лікарі намагатимуться поставити на ноги українських військових. Всі вони отримали поранення різної тяжкості під час боїв у районі Донецького аеропорту та поблизу Дебальцевого. Медики з Німеччини 13 листопада приїхали в Україну. Вони оцінили стан поранених та можливість транспортувати їх на лікування.

Вчора вони прибули до аеропортів Берліна та Кельна. Для цього використали спеціально оснащений літак військово-повітряних сил Німеччини.

Читайте також: Пенсіонерам Мар'їнки бійці АТО привезли медикаменти (фото)

Популярні новини зараз
Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30% Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

У військових клініках Берліну та Гамбургу пройдуть лікування шестеро українців. Інших п'ятьох бійців направлять у центральну лікарню Бундесверу в Кобленці.

Лікування військовослужбовців буде безоплатним. Відповідну підтримку надасть уряд Німеччини.

Минулого року в країну на лікування доправили 69 поранених бійців АТО.