Протягом року вдвічі збільшився потік українців, які виїжджають на роботу чи постійне місце проживання до Польщі.

Такі статистичні дані наводить Управління у справах іноземців Польщі, передає Zik.

Зазначається, що на 23 листопада поточного року дозвіл на тимчасове проживання попросили 51 753 українців, а на постійне - 7 746 осіб. Минулого року ситуація була кардинально іншою. Дозвіл на тимчасове проживання хотіли отримати 23 391 людей, а на постійне - 4 638 українців.

Польські чиновники бачать кілька причин збільшення міграції з України.

Прес-секретар управління Єва Пєхота розповіла, що законодавство у справах іноземців та біженців у Польщі протягом останнього року зазнало суттєвих змін і легалізувати проживання стало простіше.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читайте також: Новий Митний кодекс вдарить по мешканцях західних областей

Ще одна причина, за її словами, в тому, що безгрошів'я в Україні спонукає трудових мігрантів після закінчення робочої візи, просити карту тимчасового перебування.

Поляки наголошують, що кількість позитивних рішень щодо легалізації українців у Польщі збільшилася. Цього року легалізували вже 31 тисячу українців, а в минулому лише 11 тисяч заробітчан.