Чого очікувати українцям від змін до Митного кодексу, який днями передали на розгляд у парламент? Наслідки цих змін з'ясовує "Сегодня".

За інформацією газети, правила ввезення в Україну товарів із-за кордону стануть жорсткішими.

В уряді ці зміни пояснюють необхідністю привести українські закони у відповідність з європейськими перед набуттям чинності з 1 січня 2016 року Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Також це дасть змогу збільшити надходження до бюджету, повідомляє газета.

За словами економіста Олександра Охріменка, запропоноване зменшення суми безмитного ввезення припинить ввезення без сплати податків приватними особами продуктів і товарів щоденного попиту, які за кордоном дешевші, ніж в Україні.

"Обмеження в 430 євро і при цьому запровадження строку перебування за кордоном не менш ніж добу вдарить передусім по жителях західних прикордонних областей, для яких транспортування і перепродаж товарів із Польщі, Словаччини, Румунії є джерелом заробітку. Тепер їх доходи істотно зменшаться", – каже Охріменко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Іноземець може очолити українську митницю

Видання зазначає, що при цьому бюджет поповниться не набагато, а люди, які заробляють на човникових перевезеннях, стануть більше користуватися послугами контрабандистів.

Якщо закон ухвалять, нова норма набуде чинності з 1 січня 2017 року.