Всесвітньо відомий кінорежисер Стівен Спілберг поділився своїми враженнями від поїздки до Києва в 2006 році.

Про це він розповів в інтерв'ю "Сегодня".

"Я дуже люблю Україну. Адже, якщо ви не знали, в мені тече українська кров: мої бабусі і діди по материнській лінії родом з Одеси. І у нас вдома часто готували борщ", - поділився Спілберг.

"У 2006 році мені пощастило побувати в Києві - я уявляв там картину про Голокост. Пам'ятаю, як зійшов з трапа літака і сказав:" Я вдома ". Першим місцем, куди я тоді попрямував, був Бабин Яр. Я просто зобов'язаний був побувати там і побачити це страшне місце своїми очима. Я був біля величезного радянського пам'ятника, біля мінори ... Пам'ятаю, як мене найбільше вразило, що в якихось ста метрах від місця, де винищували людей, продають хот-доги. А саме місце ... я його не відчули повністю: час сильно його осучаснила, по суті, стерло сам яр, змінило ландшафт", - підкреслив режисер.

Читайте також: В "Надновому заповіті" Катрін Деньов закохалася в горилу

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Спілберг додав, що тільки після зіставлення старих фотографій і карти яру "в голові нарешті все прояснилося".

Голлівудський кінорежисер також додав, що тема Голокосту завжди його тривожила й хвилювала.

"Саме історія Бабиного Яру свого часу наштовхнула мене на ідею зняти" Список Шиндлера", - зазначив Спілберг.