Хворий житель Росії Володимир Спиридонов вирішив позбутися важкої недуги і пересадити голову. Про це повідомляє The Daily Mail.

30-річний програміст страждає від важкої хвороби - Верднига-Хоффмана, він більшу частину свого життя прикутий до інвалідного крісла.

"Моє рішення остаточне, і я не планую його змінювати. Чи боюся я? Звичайно так. Адже це не тільки дуже страшно, але ще і шалено цікаво! Усі повинні розуміти, що у мене практично немає вибору. Мій стан погіршується кожен рік, і якщо я це не спробую, то незабаром мене чекає сумна доля ", - пояснив пацієнт.

Росіянин готовий запропонувати себе для першої в світі операції з пересадки голови, яку зробить італійський нейрохірург Серджіо Канаверо.

Лікар зазначив, що отримав багато заявок на пересадку голови від жителів різних країн, але він вибрав пацієнта саме з такою хворобою, як у Спиридонова.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Про початок розробки процедури з пересадки голови італієць заявив у 2013 році під час засідання Групи перспективної нейромодуляціі в Турині.

Операція триває 36 годин, потребує найсучаснішого обладнання, і коштує 7,5 млн фунтів стерлінгів.