У Києві сьогодні, 12 грудня, поховали бійця спецпідрозділу "Альфа" Андрія Кузьменка. Він загинув кілька днів тому під час масштабної спецоперації по затриманню угруповання диверсантів в одному з районів Києва.

Як написала на своїй сторінці у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська, віддати останню шану герою прийшли сотні людей. Серед них були як співробітники СБУ, рідні та друзі Андрія, так і звичайні кияни, гості столиці.

Президент Петро Порошенко посмертно нагородив Кузьменка орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Нагадаємо, пізно ввечері 9 грудня спецпідрозділ СБУ "Альфа" штурмував квартиру в Києві по вулиці Лайоша Гавро, в якій знаходилися члени диверсійно-розвідувальної групи.

Читайте також: Родина загиблого бійця "Альфи" отримає компенсацію

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Один з українців з позивним "Лісник" виявився ватажком цієї ДРГ. Він неодноразово перетинав кордон РФ, пересувався за трьома паспортами під різними прізвищами.

Під час штурму квартири ватажок ДРГ відкрив вогонь з автоматичної зброї і поранив двох співробітників "Альфи". Бойовика вдалося знешкодити, проте один з поранених альфівців Андрій Кузьменко помер в лікарні.