Кияни протестують проти перейменування бульвару Лепсе.

За інформацією сайту Київської мерії, з'явилася петиція, в якій грамадяни пропонують не називати бульвар на честь Валентина Згурського.

"Навіть колишні мери, зробили для Києва набагато більше, ніж цей великий комуністичний діяч на посту директора і градоначальника", - йдеться в тексті петиції.

Активісти уточнюють, що Валентин Згурський відзначився бурхливою діяльністю в комуністичній партії, отримав "Героя праці". Жителі столиці не розуміють, чому бульвар повинні перейменувати на честь колишнього комуніста, коли в країні йде декомунізація.

Петицію вже підписали понад 600 осіб, ще необхідно більш дев'ять тисяч, щоб чиновники її розглянули.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Активісти пропонують перейменувати бульвар Лепсе в Високовольтний або Ізмаїльський. Ще можна в Квітковий, Вересневий і Шулявський.

"Щоб не було ніяких імен комуністів і небіжчиків", - так закінчується текст петиції.

Читайте також: Міська рада Іллічівська схвалила нову назву Чорноморськ

Нагадаємо, що раніше з'явилася петиції за перейменування станції столичного метро "Петрівка", яку теж назвали на честь комуніста.