Депутати Іллічівської міської ради прийняли пропозиції громадськості і погодилися на перейменування міста.

Як повідомляє Таймер, за таке рішення проголосували 21 депутатів, а 14 утрималися.

Відомо, у процесі громадських слухань місцеві жителі обрали назву міста "Чорноморськ". Після останнього засідання 12 листопада вони передали свої пропозиції міській раді.

Місцеві жителі все ж таки хотіли уникнути кардинальної зміни і пропонували назву Ільячівск. Прихильники такої назви апелювали до пророка Іллі. Таку назву лобіював мер міста Валерій Хмельнюк, але за неї проголосували тільки 26 чоловік.

348 осіб підтримали нову назву "Чорноморськ".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Насправді, місцеві жителі не зраділи перейменуванню. Вони вже звикли до таких назв і як властиво маленьким містам, не сильно тягнуться до перейменувань. Я не скажу, що молодь більш активно виступає за Чорноморськ, ніж пенсіонери. Іллічівськ - курортне місто, під такою назвою його знають. Просто всі змирилися з цим, тому мітингів проти не влаштовують", - повідомила "Знай" місцева жителька Ілона Іванова.

Читайте також: Місто Іллічівськ стане Чорноморському

Нагадаємо, що через переріменованія Дніпропетровська в місті виник скандал. Місцеві жителі проти перейменування в "Дніпро".