Власник ялтинського зоопарку "Казка" та парку левів "Тайган", що в Криму, Олег Зубков погрожує голові "республіки Крим" Сергію Аксьонову залишити півострів та перебратися на материкову частину України, разом із зоопарком та парком левів. Про це у соціальних мережах повідомив журналіст Осман Пашаєв.

Олег Зубков прославився в Україні тим, що під час Майдану та анексії Криму повідомив про те, що виставить власних левів, якщо до Криму спробують навідати "бандерівці".

"Для тих, хто не в курсі – у Зубкова чудовий зоопарк, яких більше немає в колишньому "совку". Тварини там живуть в таких умовах, в яких у нас люди не живуть. Туристи обожнювали його заклади. Гарний бізнес, створений непоганим росіянином в період України".

Конфлікт між Зубковим та російськими чиновниками виник через тварин у зоопарку. У Россільхознагляді в Москві Зубкову заявили, що тварини ввезені нелегально, також вони можуть бути хворими на СНІД, еболу і інші небезпечні захворювання.

"Я навіть папку створив під назвою "Атака Россільгоспнагляду", куди складаю усі матеріали з ініційованого чиновниками скандалу щодо доставки мною у Крим тварин-нелегалів, які можуть бути хворими", - коментує ситуацію Зубков.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Сам він запевняє, що усі тварини куплені в зоопарках Євросоюзу, мають усі необхідні документи та пройшли карантин.

"Під час кримських подій я піддався патріотичним настроям, разом з усіма. Хотів за власний кошт встановити пам'ятники Суворова, Катерині ІІ та Володимиру Путіну. Але виявилося, що це нікому не потрібно. Але пройшов час і я зрозумів, що жити стало гірше. Кругом процвітає корупція, бюрократія", - каже Зубков.

Його обурив факт наїзду на зоопарк місцевої кримської самооборони, також обурює, що будівництво Керченського мосту – це всього лише розмови. На самій переправі зараз процвітає хабарництво – інколи фури з кормом для тварин затримуються на декілька тижнів.

"Мене зараз тут називають коньюктурщиком. Бо раніше я спілкувався тісно з Юлією Тимошенко. А зараз в зоопарку живе тигриця Тигрюля, подарована нею. Тому з верховним керівництвом Криму в мене стосунки не склалися, відразу після виборів. Коли я помітив, що ці вибори були нечесними, прямо про це сказав", - заявляє Зубков виданню "Крим Реалії" .

Ще до початку Майдану в бізнесмена було чимало планів: збудувати заповідник ведмедів, зоопарк у Євпаторії, у парку левів створити колізей тощо. Зараз плани Зубкова не знаходять ні у кого підтримки.

"Російський росіянин, котрий тікає з Криму, – це краща відповідь ОБСЄ на те, що відбувається в Криму. Але від сарказму стриматися не можу. Чекаю, коли на бандитську владу образяться Дейч і розбере на будматеріали свій пансіонат в Судаку. Миримський зі своїми підземними переходами, Файнгольд з Центральним ринком, Аронов з стадіоном "Локомотив", - всі гуртом стануть в чергу на Чонгарі, аби переїхати на материк. А там дивись, і Чорноморський флот РФ теж пригрозить переїхати у Херсон зі своїми кораблями", - іронізує Осман Пашаєв.