Україна посіла 111-е місце в щорічному світовому індексі щастя. Його розробили в Мережі з вироблення рішень в галузі сталого розвитку під егідою ООН.

Сусідами Україна по рейтингу стали Іран та Ірак.

Про це повідомляє сайт авторів дослідження.

Наші географічні сусіди займають набагато вищі позиції в рейтингу. Для порівняння, Білорусь займає в рейтингу 59-е місце, за нею йде Польща. Росія посідає 64-у позицію. Рейтинг складається з 158 країн.

Лідерами "індексу щастя" стали такі країни, як Швейцарія, Ісландія, Данія, Норвегія і Канада. Аутсайдерами рейтингу стали африканські країни та представник Близького сходу: Того, Бурунді, Сирія, Бенін і Руанда.

Під час складання рейтингу, експерти вивчають ситуацію у всіх 158 країнах. Метою його створення є вплив на державну політику.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Дослідження ґрунтується на даних Gallup World Poll. Воно враховує такі фактори, як реальний ВВП на душу населення, очікувана тривалість життя, рівень корупції та соціальні свободи.

Раніше опитування TNS On-line Track засвідчило, що індекс оцінки розвитку ситуації в Україні значно підвищився. Значно зросла кількість громадян, які вважають, що ситуація в країні розвивається в правильному напрямку.