Київрада здає в оренду все більше тротуарів і скверів. Громадські місця забудовують паркінгами, ресторанами та літніми майданчиками.

Земельна комісія Київради вирішила надати ділянку розміром 0,19 га на Європейські площі у центрі столиці комунальному готелю "Дніпро". Там зроблять паркінг просто на Хрещатику.

На номер контактного центру КМДА кияни скаржаться, що літні майданчики ресторанів та кафетеріїв відбирають тротуари у перехожих.

"Ресторан "Лакі Лучано" по вулиці Драгоманова, 29 самостійно, без документації встановив майданчик. Для пішоходів залишили менше 2 метрів проходу", - поскаржилися мешканці Києва.

Згідно з правилами, літні майданчики та кафе можна розташовувати з 1 травня по 31 жовтня. Минулого року в КМДА видали близько 450 договорів на установку майданчиків. Ще понад 200 терас працювало без дозвільних паперів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Демонтуємо тільки ті площадки, на які є скарги. На демонтаж решти не вистачає техніки та коштів", - каже Дмитро Білоцерковець, директор департаменту благоустрою та ЖКГ.

2014 року літні тераси принесли у бюджет столиці понад 5 мільйонів гривень.Зараз чиновники розмірковують: можливо, варто дозволити цілорічну оренду тротуарів.

"Краще побудувати їх за містом, щоб не заважали людям вільно рухатися та проїжджати по дорозі. Маразм – будувати курники на тротуарах", - пише користувач соцмереж Володимир.