У столиці не вистачає дитячих садків. Аби розв'язати проблему, міська влада пропонує відкривати невеликі дошкільні установи у житлових будинках.

Про це повідомила заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

"Зараз у черзі на місце в дитячі садочки 13 тисяч малюків. За рік додалися ще діти переселенців з зони АТО та Криму", - каже вона.

У столиці 550 дошкільних установ, котрі відвідують понад 110 тисяч малюків. За попередніми підрахунками, потрібно ще 120 садків. Тож міська влада звернулася до Міністерства охорони здоров'я з пропозицією відкривати дитячі установи у житлових будинках.

"Ми отримали на це згоду. Зараз у столиці багато новобудов, перші поверхи яких є нежитловими. Їх беруть під офіси та магазини. А можна використовувати і під дитячі садки", - каже Старостенко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Такі заклади будуть невеликими. Організовуватимуть їх лише там, де є інфраструктура. Перший садок можуть відкрити вже наступного року.

Торік столична влада провела інвентаризацію та виявила, що 90 дитячих садків у місті використовують не за призначенням. Їх також почали повертати місту.

Приватний юрист Юрій Бойко вважає ідею безперспективною.

"Для обладнання дитячого садка потрібно приміщення з туалетами, кухнею, спальнями. Навряд чи в новобудовах будуть такі умови. А як бути з дитячими майданчиками? Вигідніше було б виділяти землю під забудову з обов'язковою умовою – біля житлового комплексу споруджувати дитсадок. Або ж шукати інвесторів та ремонтувати старі дошкільні приміщення", - каже він.