Школяр з Дніпропетровська Борис Хмеловський уже третій рік займається волонтерством – допомагає хворим на ДЦП дітям-сиротам. Напередодні Великодня самостійно зібрав подарункові набори та разом з батьками завіз до будинку-інтернату №2 в Дніпропетровську.

"Раніше жив собі нормально, ніколи не замислювався про волонтерство чи про інших людей. Мабуть, ще не той вік був. Але три роки тому ми з класом були в будинку-інтернаті, виступали там з виставою. Діти з такою радістю дивилися на нас, так тягнулися. Багато з них важко хворі, і у всіх немає мами й тата. Це так несправедливо", - розповідає він.

Наступного ранку хлопець заявив батькам, що сам допомагатиме сиротам та інвалідам.

"Син дуже загорівся ідеєю", - зазначає його мати Алла Хмеловська.

Прохання про допомогу Борис викладає в соцмережах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Першим ділом я прийшов в інтернат і попрохав сиріт написати свої бажання Діду Морозу.Вони в сиріт були простими: хтось хотів машинку, хтось радіокерований вертоліт, а хтось мобільний телефон. Треба було бачити їхні очі, коли ми роздавали подарунки", - розповідає він.

Відтоді Борис робить сюрпризи сиротам до всіх свят. На Миколая запропонував всім охочим пошити для дітей іграшкових зайців. У кожну іграшку поклав цукерок.

"На Масляну пригощав їх млинцями. Напекли усі гуртом вдома. На десяток-другий млинців та банку варення ніхто не збідніє", - додає Алла Хмеловська.

Улітку пригощали дітей невідомими для них фруктами.

"Мені дуже дивно, що вони навіть не куштували малини. Купили кілька ящиків з мамою – пригостили усіх. Узимку купили хурми. Діти не знали, що це. Запитували, навіщо помідорів приніс такого дивного кольору", - дивується він.

Водієм у сина "працює" його батько.

"Дехто хоче перевести нам кошти – цим займається мама. Покупки всі також робить вона. А на татові транспорт. Бо ящики з подарунками треба комусь підвозити до інтернату", - пояснює хлопчик.

У селі Варварівка Гуляйпільского району Запорізької області місцеві діти організували блокпост – самостійно викопали землянку та по черзі чергують там, записуючи номери усіх автомобілів, котрі проїжджають повз блокпост. Інформацією вони діляться з військовими.